KINDER BUENÓ SÜTEMÉNY
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojásfehérje
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 6 ek. cukor
  • 1 ek. étolaj
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • Rá a sülés után: 2-3 lapos ek. nutella ( mogyorókrém )
  • Krém: 6 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 3 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg csokoládé
  • 25 dkg ráma
  • A krémre: 1 dl tej
  • kb. 20-25 db. kocka alakú háztartási keksz
  • Teteje: 2 dl hulala tejszín
  • csokireszelék
  • Elkészítés:  A tésztához a 6 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, a zsemlemorzsát és az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele. A diót vagdaljuk durvára és szórjuk meg vele a tészta tetejét. Előmelegített sütőben süssük készre.
     Ha megsült, vegyük ki a sütőből és egy tíz perces várakozás után tegyünk a tepsi tetejére egy tálcát, fordítsuk rá a tepsit, a megsült tésztáról húzzuk le  a sütőpapírt és a tálcával fordítsuk vissza vagy a gyúrótáblára vagy egy másik tálcára, amin állni hagyjuk. ( ez egy konyhai tipp. ) S még melegen kenjük rá a mogyorókrémet. Majd így hűtsük ki.
     Készítsük el a krémet: A 6 tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a pudingporral, a liszttel és a tejjel, majd főzzük sűrűre. A megfőtt krémet vegyük ketté és az egyik felébe keverjünk bele 5 dkg olvasztott csokit, amit mikróban egy kis tálkában megolvasztunk. Ezután mindkét krémet hűtsük ki. Miután kihűltek, mindkettőbe keverjünk 12,5-12,5 dkg rámát.
     Összeállítás: A kihűlt és mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük rá a sárga krémet,  majd erre rakjunk sorba tejbe megmártott háztartási kekszet, s ezután simítsuk rá a kekszre a csokis krémet.
     A tetejére verjük fel kemény habbá a tejszínt, ezt simítsuk rá a csokis krémre. Végül reszeljünk a tejszínhab tetejére étcsokoládét.


    Nagyon fincsi süti.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!