CSIRKE PÖRKÖLT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 csirke feldarabolva
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kk. piros őrölt paprika
  • őrölt bors
  • víz

  • Elkészítés: A csirkét daraboljuk fel és mossuk meg. Aki esetleg az aprólékából csirkeragu levest szeretne készíteni, akkor csak a combokat, a mellét használja fel a pörköltnek, a többit a levesbe tegye. Szoktam így is, de van amikor az aprólékot is a pörköltbe adom.

    A hagymát tisztítsuk meg a héjától és vágjuk kockákra. A zsírt olvasszuk fel a lábasban, adjuk hozzá a hagymát és fonnyasszuk üvegesre. Szórjuk meg piros paprikával és rögtön öntsük fel kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Ha van otthon, 1 paprikát és 1 paradicsomot is tehetünk bele, persze felkockázva. Sokkal jobb íze lesz tőle a csirkepörköltnek. De ha nincs, nem muszáj rögtön a boltba szaladni emiatt, enélkül is nagyon finom lesz a pöri. Ezt követően rakjuk bele a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk  ízlés szerint, s öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Majd főzzük puhára. Ha kell, ha több szaftot szeretnénk, a vizet a későbbiek során pótolhatjuk.

    Nokedlivel vagy tésztával és savanyúsággal tálaljuk.




    Jó étvágyat kívánok hozzá!