FRANCIASALÁTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 nagy tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 2-4 csipet só
  • 2-4 csipet őrült fehérbors ( ennek hiányában a fekete őrölt bors is jó )
  • 2 alma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3-4 burgonya
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2-3 csemege uborka
  • 1-2 ek. mustár
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: Első lépésként a zöldségeket meg kell főzni. Ehhez a  burgonyákat és a sárgarépákat pucoljuk meg, és kockázzuk fel. A zöldborsóval együtt sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és hűtsük ki. Ez könnyebben megy, ha többször átöblítjük hideg vízzel és csak azután szűrjük le. Egyébként nem feltétlenül szükséges friss zöldségből készíteni, készen, mirelit állapotban is megvehetjük. Abban nem szokott lenni burgonya, így ha abból készítem és az nincs idehaza, akkor azt kihagyom.
    Az almát azután hámozzuk meg és azt is kockázzuk fel. Az uborkát szintén vágjuk fel kockákra. A tejfölt, a mustárt és a majonézt keverjük ki és ízesítsük sóval, borssal és a megfőtt, leszűrt zöldségeket és a felaprított almát és uborkát adjuk hozzá. Alaposan keverjük át és tálalás előtt 1/2-1 órával tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
    A mustárra azért írtam, hogy 1-2 ek, mert az adagolás függ a mustár ízének intenzitásától és a darabos hozzávalók mennyisége pedig függ a nagyságtól. ( krumpli, alma, uborka )
    Én egyébként majonézt is szoktam házilag készíteni, ha véletlenül nincs otthon, de saláta a kívánság. Leírom, ha esetleg más is elszeretné készíteni. Két tojássárgáját kézi habverővel elkezdünk keverni és lassan adagolunk hozzá étolajat. Folyamatosan keverjük, egészen addig, míg a tojás gyönyörű sima, bársonyos nem lesz. Az olaj mennyisége kb. 2-4 ek.
    Ha kidolgoztuk, már adható is hozzá a többi hozzávaló.
    Ez a franciasaláta nem nagyon nagy adag, ha többet szeretnénk készíteni, abban az esetben minden hozzávalót is többszörösen emeljünk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!