FRANCIASALÁTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 nagy tejföl 1 kis tubus majonéz 2-4 csipet só 2-4 csipet őrült fehérbors ( ennek hiányában a fekete őrölt bors is jó ) 2 alma 20 dkg zöldborsó 3-4 burgonya 2-3 szál sárgarépa 2-3 csemege uborka 1-2 ek. mustár
Az almát azután hámozzuk meg és azt is kockázzuk fel. Az uborkát szintén vágjuk fel kockákra. A tejfölt, a mustárt és a majonézt keverjük ki és ízesítsük sóval, borssal és a megfőtt, leszűrt zöldségeket és a felaprított almát és uborkát adjuk hozzá. Alaposan keverjük át és tálalás előtt 1/2-1 órával tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A mustárra azért írtam, hogy 1-2 ek, mert az adagolás függ a mustár ízének intenzitásától és a darabos hozzávalók mennyisége pedig függ a nagyságtól. ( krumpli, alma, uborka )
Én egyébként majonézt is szoktam házilag készíteni, ha véletlenül nincs otthon, de saláta a kívánság. Leírom, ha esetleg más is elszeretné készíteni. Két tojássárgáját kézi habverővel elkezdünk keverni és lassan adagolunk hozzá étolajat. Folyamatosan keverjük, egészen addig, míg a tojás gyönyörű sima, bársonyos nem lesz. Az olaj mennyisége kb. 2-4 ek.
Ha kidolgoztuk, már adható is hozzá a többi hozzávaló.
Ez a franciasaláta nem nagyon nagy adag, ha többet szeretnénk készíteni, abban az esetben minden hozzávalót is többszörösen emeljünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A mustárra azért írtam, hogy 1-2 ek, mert az adagolás függ a mustár ízének intenzitásától és a darabos hozzávalók mennyisége pedig függ a nagyságtól. ( krumpli, alma, uborka )
Én egyébként majonézt is szoktam házilag készíteni, ha véletlenül nincs otthon, de saláta a kívánság. Leírom, ha esetleg más is elszeretné készíteni. Két tojássárgáját kézi habverővel elkezdünk keverni és lassan adagolunk hozzá étolajat. Folyamatosan keverjük, egészen addig, míg a tojás gyönyörű sima, bársonyos nem lesz. Az olaj mennyisége kb. 2-4 ek.
Ha kidolgoztuk, már adható is hozzá a többi hozzávaló.
Ez a franciasaláta nem nagyon nagy adag, ha többet szeretnénk készíteni, abban az esetben minden hozzávalót is többszörösen emeljünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!