FRANCIASALÁTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 nagy tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1-2 csipet só
  • 2 alma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3-4 burgonya
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2-3 csemege uborka
  • 1-2 ek. mustár

  • Elkészítés: A burgonyákat és a sárgarépákat pucoljuk meg, és kockázzuk fel. A zöldborsóval együtt sós vízben főzzük puhára. Az almát hámozzuk meg és azt is kockázzuk fel. Az uborkát szintén vágjuk fel kockákra. A tejfölt, a mustárt és a majonézt keverjük ki és a megfőtt, leszűrt zöldségeket és a felaprított almát és uborkát adjuk hozzá. Alaposan keverjük át és tálalás előtt 1/2-1 órával tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.





    A mustárra azért írtam, hogy 1-2 ek, mert az adagolás függ a mustár ízének intenzitásától és a darabos hozzávalók mennyisége pedig függ a nagyságtól. ( krumpli, alma, uborka )


    Én egyébként majonézt is szoktam házilag készíteni, ha véletlenül nincs otthon, de saláta a kívánság. Leírom, ha esetleg más is elszeretné készíteni. Két tojássárgáját kézi habverővel elkezdünk keverni és lassan adagolunk hozzá étolajat. Folyamatosan keverjük, egészen addig, míg a tojás gyönyörű sima, bársonyos nem lesz. Az olaj mennyisége kb. 2-4 ek.
    Ha kidolgoztuk, már adható is hozzá a többi hozzávaló.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!