ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT SÜLT TOJÁSLEPÉNY
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • A tojáslepényhez: 10 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 3-5 dl tej
  • 1 kk. tárkony
  • 1/2 kk. őrölt bors
  • 1 kk. só
  • 1/2 cs. sütőpor
  • Töltelék: 1 fej brokkoli
  • 30 dkg zöldbab
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • Teteje: 5 dkg reszelt trapista sajt
  • A tepsi kekinéséhez és a lepény sütéséhez: zsiradék

  • Elkészítés: Ez a töltött tojáslepény egytálétel könnyen elkészíthető ételkülönlegesség, bár kicsit időigényes.





    Első lépésként a brokkolit szedjük rózsáira, a zöldbabot daraboljuk tetszőleges méretűre, mossuk meg őket és sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le és tegyük félre. A tojáslepényekhez keverjük ki a tojásokat a liszttel és tejjel. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy kissé sűrű palacsintatészta jellegű masszát kapjunk. Adjuk hozzá a sót, a borsot, a tárkonyt és a sütőport. Palacsintasütőben, ( amit minden lepénynél kenjünk meg zsiradékkal ) süssük ki a lepényeket - mindkét oldalról. Egy lepényhez egy közepes merőkanálnyi mennyiséget teszek a serpenyőbe és a merőkanál segítségével szétterítem, mert a sűrűségénél fogva nem folyik teljesen szét. Elég sok lesz belőle, 18-20 lepényt kapunk. Aki kisebb adagot szeretne készíteni, akkor a megadott hozzávalók fele is elegendő.





    A tojáslepények mindegyikének közepére halmozzunk a brokkoliból, a zöldbabból és szórjuk meg reszelt sajttal. Tekerjük fel és egy zsiradékkal / olaj vagy ráma / kikent tepsibe rakjuk le sorban egymás mellé. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és előmelegített sütőben süssük addig, amíg a sajt rá nem olvad.





    Krumplipürével vagy bármilyen más körettel és salátával tálaljuk. Jelen esetben én főtt, petrezselymes burgonyával és francia salátával szervíroztam.











    Jó étvágyat kívánok hozzá!