GRÍZES SÜTEMÉNY
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 3 dl tej
  • 3 dl búzadara
  • 1 egész tojás
  • 7,5 dkg darált dió
  • 1 cs. sütőpor
  • 18 dkg cukor
  • Krém: 15 dkg darált dió
  • 5 dkg csokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl tej
  • 5 dkg ráma, 1 vaníliás cukor
  • ízlés szerinti mennyiségű rumaroma
  • Teteje: reszelt fehér csokoládé
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: Mielőtt elkezdenénk sütni, kb.1,5 órával előbb a tejben elkeverjük a grízt, s hagyjuk ennyi ideig állni, azaz 1,5 óráig. Ezt követően hozzákeverjük a cukrot, a tojást, a darált diót és a sütőport. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben készre sütjük. Ez az idő kb. 20-30 perc. Kihűtjük, ha készen van és ketté vágjuk.

    Elkészítjük a krémet. A darált diót, a kétféle cukrot, a rumaromát, a tejet, a rámát simára keverjük. A csokit mikróban egy kis tálkában megolvasztjuk és beledolgozzuk az előző krémalapba. A diós krém felével megkenjük a ketté vágott grízes tészta alsó lapját, ráhelyezzük a felső lapot és a krém másik felét rásimítjuk a tészta tetejére. Végül a süti tetején lévő krémre fehér csokit reszelünk. Hagyjuk állni 1-2 órát és már szeletelhető is.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!