MÁKOS SÜTEMÉNY
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg ráma
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • Krém: 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliáscukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg ráma
  • Teteje: porcukor
  • Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól keverjük ki és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele. Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 30 perc alatt. Majd hűtsük ki.

    Eközben készítsük el a krémet. A 20 dkg cukrot, a 6 egész tojást, az 1 vaníliás cukrot, a 10 dkg / lehet tortabevonó is / étcsokoládét gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A főzés ideje kb.20-30 perc, s a krémet kézi habverővel főzöm és olyan sűrűségűre kell főzni, hogy megálljon a krém a habverőn. Hűtsük ki a főzött krémet, majd dolgozzuk el benne a 20 dkg rámát.

    A mákos tésztánkat vágjuk ketté, s alsó lapot kenjük meg a krémmel. Helyezzük rá a másik lapot, majd hagyjuk 1-2 órát állni. Tálaláskor hintsük meg a tetejét porcukorral és felszeletelve kínáljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!