KÖRTÉS - RIZSES RÉTES
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 5 dl tej
  • 15 dkg rizs
  • 6 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 3-4 körte
  • 1 cs. 6 darabos réteslap
  • 2 ek. étolaj, 3-4 ek. tejföl
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • porcukor a rétes tetejére
  • Elkészítés: A réteshez először a tejben megfőzzük a rizst. Ha puhára főtt, ízesítjük a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal. A körtéket hámozzuk meg, magházukat távolítsuk el és apró kockákra vágjuk fel. Keverjük hozzá a tejberizshez. Egy réteslapot egy tiszta konyharuhára terítsünk ki, kenjük le az olaj és tejföl keverékével, majd tegyünk rá egy másik réteslapot. Azt is kenjük meg az olajos tejföllel. A rizses körtéből tegyünk rá 1/3- nyi mennyiséget, tekerjük fel a konyharuha segítségével és egy zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük bele. A megmaradt 4 réteslapból még készítsünk ugyanily módon két rétesroládot, s tegyük azokat is a tepsibe. A tetejüket is kenjük meg a tejfölös keverékkel és előmelegített sütőben süssük kb. 30 perc alatt aranybarnára. Tálaláskor porcukorral meghintve, kockákra vágva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!