FOKHAGYMÁS SÜLT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 4 egész csirkecomb
  • só, grillcsirke fűszerkeverék
  • 5-6 gerezd fokhagyma, 1 dl víz, zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A csirkecombokat vágjuk ketté. Természetesen vásárolhatunk csak alsó vagy csak felső csirkecombot is. A csirkecombokat sózzuk meg és hintsük meg a grill fűszerkeverékkel. A sóból ne sokat használjunk, mert a grill fűszerkeverék is tartalmaz sót. Egy kisebb tepsit kenjünk jól ki zsiradékkal és fektessük bele a combokat. Késsel szurkáljuk meg egy-két helyen a húst, így biztosan át fog sülni benne a csont mellett is a véres rész is. Öntsünk alá kevés vizet. A fokhagymát pucoljuk le és vágjuk össze, s a csirkecombok tetejére rakjuk rá. Alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben süssük kb. egy órát. Majd vegyük le az alufóliát és 10-15 percig süssük még tovább, amíg piros színt nem kap.
    Bármilyen körettel nagyon finom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!