LEKVÁROS FORNETTI
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 80 dkg liszt
  • 1,5 dl étolaj
  • 0,5 dl tej
  • 1 csapott ek. só
  • 1 kk. cukor
  • 1 kocka élesztő ( 5 dkg )
  • Töltelék: lekvár
  • Teteje: 1 ek. tejföl
  • 1 tojássárgája
  • Elkészítés: A tejet langyosítsuk meg és a kávéskanál cukorral futtassuk fel benne az 5 dkg élesztőt. Majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval.Osszuk el a kigyúrt tésztát 4 cipóra és nyújtsuk ki vékonyra. A kinyújtott lapokat kenjük meg lekvárral. Tekerjük fel és vágjuk fel háromszög alakokban. Zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük őket, de ne tegyük szorosan egymás mellé, mert még kelni fognak. Amikor mindet leraktuk, kb. 30 percig kelesszük. Ezt követően a tojássárgáját keverjük ki a tejföllel és ezzel a keverékkel kenjük le a tetejüket. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!