ZSEMLEGOMBÓC LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 5-6 szem burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 5-6 szem egész bors
  • 2 kk. ételízesítő
  • 2 kk. pirospaprika
  • Zsemlegombóchoz: 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 2 ek. zsír
  • petrezselyemzöld
  • liszt

  • Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és tetszőleges darabokra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni, kb. 3-4 liternyivel. Befűszerezzük, bele adjuk a hagymát és fokhagymát. S addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. Ha már elkezdett forrni, akkor tegyük bele az ételízesítőt. Ha puhára főttek a zöldségek, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd elkészítjük a zsemlegombócokat.

    Ehhez a zsemléket vízbe áztatjuk, de csak rövid ideig és jól kicsavarjuk. Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, a sót ízlés szerint és annyi lisztet, amennyivel még könnyű masszát kapunk. Gombócokat formálunk belőle és a levesbe téve még kb. 10 percig főzzük.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!