PANDA MACI SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Kakaós tészta: 6 tojás
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 nagy pohár cukor
  • 1 nagy pohár liszt
  • Kókuszos tészta: 6 tojásfehérje
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg cukor
  • Krém: 20 dkg cukor
  • 7 ek. liszt
  • 6 tojássárgája
  • 3,5 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 25 dkg ráma
  • Teteje: 1 cs. tejszínhabpótlópor, hozzá 1,5 dl tej
  • Elkészítés:
    Ezt a receptet szintén Rozi erdélyi konyhájában pillantottam meg és gyorsan ki is próbáltam, s nem csalódtam benne.

    A kakaós tésztához a tojássárgákat kikeverjük  a cukorral, majd adjuk hozzá a tejfölt, a lisztet, a kakaót és végül a 6 tojásfehérje felvert habját. ( A pohár nagysága a cukornál és a lisztnél is a tejfölös pohár. ) Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük a tészta felét. Elkészítjük a kókuszos tésztát. Ehhez a 6 tojásfehérjét felverjük kemény habbá a cukorral és belekeverjük a kókuszreszeléket. A tepsibe öntött tésztára egy kanállal hézagosan pöttyöket rakunk a kókuszos masszából, majd ráöntjük a tetejére a kakaós tészta másik felét. Óvatosan elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük és kettévágjuk. Készítsük el a krémet. A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet, s főzzük sűrűre. Miután kihűlt, dolgozzuk el benne a rámát. A krém felét simítsuk a kettévágott tészta közé, a másik felét pedig a tészta tetejére. A tetejére a tejszínhabpótlóport verjük fel kemény habbá a tejjel és kenjük a krém tetejére. Villával cifrázzuk meg és másnap felszeletelve szervírozzuk. ( A tetejére a tejszínhabot csokimázzal is helyettesíthetjük. )


    Nagyon ízletes édesség.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!