HABOS TÚRÓS PALACSINTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Palacsintához: 3 tojás
  • csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4-5 ek. finom liszt
  • Tölteléknek: 25 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • Krém: 4 tojássárgája
  • 2 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • Teteje: 4 tojásfehérje
  • 3 ek. cukor
  • Elkészítés: Először megsütjük a palacsintákat. Ebből a mennyiségből 10-15 db. palacsinta lesz. A 3 tojást villával kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, az 5 dkg cukrot, a lisztet ( púpozott evőkanállal ) és az 5 dl tejet. Ha sűrűnek találnánk, adjunk még hozzá kevés tejet. ( Sokan ásványvízzel készítik a palacsintát, de én szívesebben használok tejet. De aki csak azzal szereti készíteni, ebben az esetben is használhat vizet tej helyett.) Csomómentesre keverjük, majd süssük ki a palacsintákat.


    Készítsük el a túrótölteléket. Ehhez a túrót keverjük ki a cukorral, a tejföllel és a reszelt citromhéjjal. Majd ezzel a túrótöltelékkel töltsük meg a palacsintákat. Egy tepsibe ( nem kell kizsírozni ) fektessük sorba a palacsintákat.


    Ezt követően főzzük meg a krémet. A 4 tojássárgáját keverjük el a 2 dkg liszttel, a cukorral és a vaníliás cukorral, s dolgozzuk simára az 5 dl tejjel és vízgőz fölött főzzük sűrűre. Még melegen öntsük a palacsintákra.


    A tetejére a 4 tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá és simítsuk rá a krémre. A hab tetejét cifrázzuk meg egy villával és előmelegített sütőben süssük addig, amíg a hab színt nem kap. Kb. 10-15 perc.


    Melegen és hidegen is tálalható, viszont langyosan szebben szeletelhető, mint forrón.








    Nagyon ízletes desszert.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!