BABOS EGYTÁLÉTEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2 konzerv vörösbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • kevés zsír vagy étolaj
  • 15 dkg füstölt kolbász vagy 2 pár virsli
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 1 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 1 tk. mustár
  • 1 kk. őrölt pirospaprika
  • 1 kk. majoránna
  • 1 babérlevél
  • só, őrölt fekete bors

  • Elkészítés: A szalonnát és a hagymát felkockázzuk és kevés zsíron vagy olajon  üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát, paradicsomot, kukoricát és a felkarikázott  kolbászt. Én most virslivel készítettem, de sokszor készítem kolbásszal, s
    ilyenkor , mint most is, a virslit csak a főzés vége felé adom hozzá, hogy ne főljön
    teljesen szét. Megszórjuk őrölt paprikával, pici vizet öntünk alá, hogy ne égjen le az őrölt  paprika, majd hozzákeverjük a babot. Befűszerezzük a megadott fűszerekkel, hozzáadjuk a fokhagymát, öntünk még hozzá egy kevés vizet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a leve. Ez mindössze kb. 30 perc, mivel a konzerv bab már puha, s így csak a többinek kell összefőlnie.Párolt rizzsel vagy tésztával vagy csak önmagában kenyérrel fogyasztva kínáljuk.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!