BABOS EGYTÁLÉTEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
2 konzerv vörösbab 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 15 dkg füstölt szalonna kevés zsír vagy étolaj 15 dkg füstölt kolbász vagy 2 pár virsli 1 doboz kukorica konzerv 1 paradicsom 1 TV paprika 1 tk. mustár 1 kk. őrölt pirospaprika 1 kk. majoránna 1 babérlevél só, őrölt fekete bors
Elkészítés: A szalonnát és a hagymát felkockázzuk és kevés zsíron vagy olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát, paradicsomot, kukoricát és a felkarikázott kolbászt. Én most virslivel készítettem, de sokszor készítem kolbásszal, s
ilyenkor , mint most is, a virslit csak a főzés vége felé adom hozzá, hogy ne főljön
teljesen szét. Megszórjuk őrölt paprikával, pici vizet öntünk alá, hogy ne égjen le az őrölt paprika, majd hozzákeverjük a babot. Befűszerezzük a megadott fűszerekkel, hozzáadjuk a fokhagymát, öntünk még hozzá egy kevés vizet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a leve. Ez mindössze kb. 30 perc, mivel a konzerv bab már puha, s így csak a többinek kell összefőlnie.Párolt rizzsel vagy tésztával vagy csak önmagában kenyérrel fogyasztva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!