PÖTTYÖSKE SÜTEMÉNY
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tésztához: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • Krémhez: 2 cs. puncs pudingpor
  • 8 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg ráma
  • Rudakhoz: 15 dkg darált háztartási keksz / kb. 20 db /
  • 1 ek. barack lekvár
  • rumaroma
  • 1ek. kakaópor
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • Elkészítés: A szokásos módon piskótát sütünk: A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ezt követően a piskótát kihűtjük.
    Elkészítjük a krémet: A pudingporokat sűrűre főzzük a tejjel és kihűtjük. A rámát kikeverjük a kétféle cukorral, majd eldolgozzuk a kihűlt pudinggal.
    Ezután készítsük el a rudakat, amikből szeleteléskor pöttyök lesznek a sütiben: A darált kekszet keverjük ki a kakaóval, az aromával, a lekvárral, és a gesztenye masszával. A kidolgozott gesztenyés keverékből készítsünk 10 akkora rudat, ami majd a piskótára keresztben, s nem hosszában ráfér.
    Állítsuk össze a süteményt: A piskótát vágjuk ketté. Az alsó lapot kenjük meg a krém felével, helyezzük rá sorban a 10 gesztenyerudat, majd kenjük rá a krém másik felét. A krém tetejére rakjuk rá a másik tésztalapot. Másnapig hagyjuk hideg helyen, s azután felszeletelve, tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.

    Nagyon finom sütemény.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!