Elkészítés: Első lépésként a burgonyát héjában főzzük meg. Majd hámozzuk le a héját és burgonyát törjük át. Keverjük hozzá a tojások sárgáját, a tejfölt, a sütőport, a kétféle cukrot, a darált mákot és végül a tojásfehérjék felvert habját. Egy réteslapot terítsünk ki, majd kenjük le a tejföl és olaj keverékével. Terítsünk rá egy másik réteslapot, s azt is kenjük le az olajos tejföllel és tegyünk rá egy sorban a töltelékből. Tekerjük fel és egy zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük bele. A többi rétessel járjunk el ugyanígy. Majd a tetejüket kenjük le felvert tojással. Egy kicsit szurkáljuk is meg villával a rétesek tetejét, mert a töltelék sülés közben nőni fog, s így nem repedezik szét. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Kockákra vágva és porcukorral meghintve szervírozzuk.
Nagyon finom rétes.