BURGONYÁVAL TÖLTÖTT PAPRIKA
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 db paprika
  • 1 fej hagyma
  • 1 kg burgonya
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 2 tojás
  • őrölt fekete bors
  • 4 ek. liszt
  • zsiradék
  • víz

  • Elkészítés: A paprikákat kicsumázzuk, majd kicsit belülről megsózzuk. A krumplit meghámozzuk és lereszeljük, úgy mint amikor tócsnit készítenénk. A hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A reszelt krumplit összekeverjük a hagymával, a szalonnával, a liszttel, a tojással és végül ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. Az összedolgozott krumplis masszát beletöltjük a paprikák üregeikbe. Egy lábasba fektetjük és kb. 1/2-1 liter vizet öntünk alá. A víz mennyisége attól függ, hogy milyen nagyok a paprikák. A paprikákat 3/4 részig lepje el. Fedővel lefedve kb. 30-40 percig pároljuk, amíg megpuhul a paprika. De közben néha forgassuk meg a paprikákat, hogy mindegyik oldala alaposan átpárolódjon. Ha megpuhult a paprika, szedjük ki egy tányérra, amit papírral fedjünk le, hogy a felesleges vizet felitassuk. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot és a lecsepegtetett paprikák mindegyik oldalát kissé pirítsuk meg. Sült húsok mellé kitűnő és különleges köret.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!