BURGONYÁVAL TÖLTÖTT PAPRIKA
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 db paprika
  • 1 fej hagyma
  • 1 kg burgonya
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 2 tojás
  • őrölt fekete bors
  • 4 ek. liszt
  • zsiradék
  • víz
  • Elkészítés: Ezt a paprikás köretet egyszer csak a receptjeim között találtam, s már nem is emlékszem rá, hogy honnan kaptam vagy honnan írtam le. De miután elolvastam a receptet,  hamarosan el is készítettem.
    A paprikákat először mossuk meg és azután a magházukat távolítsuk el, azaz kicsumázzuk a paprikákat. Majd kicsit belülről megsózzuk. 
    A krumplit meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük, úgy mint amikor tócsnit készítenénk. 
    A hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A reszelt krumplit összekeverjük a hagymával, a szalonnával, a liszttel, a tojással és végül ízlés szerint fűszerezzük be sóval és őrölt fekete borssal. 
    Az összedolgozott krumplis masszát egy kis kanállal beletöltjük a paprikák üregeikbe. Egy lábasba fektessük bele a töltött paprikákat és kb. 1-1,5 liter vizet öntünk alá. A víz mennyisége attól függ, hogy milyen nagyok a paprikák.
    Mindenképpen a paprikákat 3/4 részig lepje el. Fedővel lefedve kb. 30-40 percig főzzük, pároljuk, amíg megpuhul a paprika. De közben néha-néha forgassuk meg a paprikákat, hogy mindegyik oldala alaposan átpárolódjon. Ha megpuhult a paprika, szedjük ki egy tányérra, amire tegyünk  papírtörlőt, hogy a felesleges vizet felitathassuk. 
    Azután egy serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot és a lecsepegtetett paprikák mindegyik oldalát kissé pirítsuk meg. 
    Ezzel el is készültek a különleges töltelékkel töltött paprikák.
    Sült húsok mellé kitűnő és különleges köret.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!