BURGONYÁVAL TÖLTÖTT PAPRIKA
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
8-10 db paprika 1 fej hagyma 1 kg burgonya 3 szelet füstölt szalonna 2 tojás őrölt fekete bors só 4 ek. liszt zsiradék víz
Elkészítés: Ezt a paprikás köretet egyszer csak a receptjeim között találtam, s már nem is emlékszem rá, hogy honnan kaptam vagy honnan írtam le. De miután elolvastam a receptet, hamarosan el is készítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A paprikákat először mossuk meg és azután a magházukat távolítsuk el, azaz kicsumázzuk a paprikákat. Majd kicsit belülről megsózzuk.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük, úgy mint amikor tócsnit készítenénk.
A hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A reszelt krumplit összekeverjük a hagymával, a szalonnával, a liszttel, a tojással és végül ízlés szerint fűszerezzük be sóval és őrölt fekete borssal.
Az összedolgozott krumplis masszát egy kis kanállal beletöltjük a paprikák üregeikbe. Egy lábasba fektessük bele a töltött paprikákat és kb. 1-1,5 liter vizet öntünk alá. A víz mennyisége attól függ, hogy milyen nagyok a paprikák.
Mindenképpen a paprikákat 3/4 részig lepje el. Fedővel lefedve kb. 30-40 percig főzzük, pároljuk, amíg megpuhul a paprika. De közben néha-néha forgassuk meg a paprikákat, hogy mindegyik oldala alaposan átpárolódjon. Ha megpuhult a paprika, szedjük ki egy tányérra, amire tegyünk papírtörlőt, hogy a felesleges vizet felitathassuk.
Azután egy serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot és a lecsepegtetett paprikák mindegyik oldalát kissé pirítsuk meg.
Ezzel el is készültek a különleges töltelékkel töltött paprikák.
Sült húsok mellé kitűnő és különleges köret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!