HŰTŐBEN KELT KIFLI VIRSLIVEL
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 4-6 db virsli- a virsli méretétől függ a darabszám
  • kevés mustár
  • 1 tojás a tészta lekenéséhez
  • kevés reszelt trapista sajt
  • Tészta: 50 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek. só
  • 1 ek. cukor
  • Elkészítés: Ezt a kiflit azért szeretem készíteni, mert előző este pár pillanat alatt begyúrom, beteszem éjszakára a hűtőbe és másnap csak neki kell fogni az elkészítéséhez.



    A tejet mikróban langyosítsuk meg, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, majd futtassuk fel. Egy tálba öntsük bele a lisztet, a sót, a zsírt és a felfutott élesztőt. Gyúrjuk össze és egy lisztezett tálba tegyük éjszakára a hűtőbe. A tálat fedjük le. Másnap a tészta készítése előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Vegyük 2 darabba a tésztát, egyenként nyújtsuk ki téglalap alakúra és derelyevágóval vágjuk háromszögekre. ( Én ezt úgy szoktam a leggyorsabban csinálni, hogy 3 csíkba felvágom a tésztát és a csíkokat vagdosom háromszögekbe. ) Kenjük meg a háromszögletű tésztákat egy ecset segítségével kevés mustárral, helyezzünk rá egy kis darabka virslit és kívülről befelé tekerjük fel. Egy zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk egymás mellé, tetejüket kenjük meg felvert tojással és előmelegített sütőben süssük 15-20 percig. Aki szereti, tehet a tetejére reszelt sajtot is.







    Jó étvágyat kívánok hozzá!