BUNDÁSKENYÉR SÜTŐBEN SÜTVE
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet kenyér olaj
  • 4-5 tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • ételízesítő
  • Elkészítés: Ezt az ételt azért teszem fel az oldalra, mert bár igaz, hogy nem főfogás, de könnyű az elkészítése és nem is igényel annyi időt és olajat, mint a hagyományos módon elkészített bundás kenyér.
    A bundás kenyeret én leginkább reggelire szoktam a családom elé tenni, de szerintem egy egyszerű vacsorának is megfelel. Ezzel az elkészítési móddal kissé hasonlít a melegszendvicshez, mert kicsit ropogós lesz sütés közben.
    Vegyünk egy nagyobb méretű tepsit. / gáztepsi / Kenjük ki olajjal vagy zsírral. A tojásokat verjük fel villával, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük és keverjük hozzá a tejet. Ebbe a tejes tojáskeverékbe mártsuk meg a kenyerek mindkét oldalát, fektessük egymás mellé a tepsiben.Ha esetleg maradt a tojásból a tálban, azt öntsük a kenyerek tetejére. Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, majd ekkor tegyünk a bundás kenyerek tetejére reszelt sajtot. Tegyük vissza a sütőbe annyi időre, amíg a sajt rá nem pirul.

    Tipp bundás kenyérhez:

    Nagyon finom a hagyományos módon elkészített bundás kenyér, ha fogyasztás előtt megkenjük mustárral és hagyma szeleteket teszünk rá.
    A bundás kenyéren kívül a tükörtojásos szendvics is hasonló és igazi ízkavalkád. A kenyérszeletet megvajazzuk, megkenjük mustárral, ráteszünk szeletelt hagymát és a tetejére helyezünk egy serpenyőben sült tükörtojást.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!