BUNDÁS KENYÉR SÜTŐBEN SÜTVE
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet kenyér
  • 4-5 tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • ételízesítő
  • kevés olaj vagy zsír
  • Elkészítés: Ez az étel igaz, hogy nem főfogás, de mivel könnyű az elkészítése és nem is igényel annyi időt és olajat, mint a hagyományos módon elkészített bundás kenyér, így egy klassz reggelinek beillik. Ezzel az elkészítési móddal kissé hasonlít a melegszendvicshez, mert kicsit ropogós lesz a külső része. Míg a hagyományos módon, vagyis serpenyőben sült bundás kenyér puha, s kívülről jobban érződik a megsült tojás a kenyéren. Úgyhogy ez kicsit más, de így is finom.
    A bundás kenyeret én leginkább reggelire szoktam a családom elé tenni, de szerintem egy egyszerű vacsorának is megfelel. 
    Ha 8-10 szelet kenyérből készítjük, akkor vegyünk egy nagyobb méretű tepsit. / gáztepsi / Kenjük ki olajjal vagy zsírral vagy akár sütőpapírt is tehetünk bele.
    Viszont akkor is itt-ott csepegtessük meg az olajjal. 
    Természetesen kevesebb kenyér mennyiségből is készíthetjük. 
    De abban az esetben a hozzávalók mennyiségét is változtassuk meg, csökkentsük le.
    Most a fázis fotókon nálam is kevesebb kenyérből készítve látható.
    De más alkalommal több szelettel állítottam össze ezt a reggelit.
    A tojásokat üssük fel egy tálba és verjük fel villával vagy kézi habverővel. Majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg egy kevés ételízesítővel.
    Végül keverjük hozzá a tejet. 
    Ebbe a tejes tojáskeverékbe mártsuk meg a kenyerek mindkét oldalát és fektessük le egymás mellé a tepsiben.
    Ha esetleg maradt a tojásból a tálban, azt öntsük elosztva a  kenyerek tetejére.
    A kenyerek előkészítése előtt 200 fokra bekapcsolt és közben előmelegített sütőbe tegyük be a tepsit és süssük kb. 15 percig.
    Majd ekkor vegyük ki a sütőből és  a bundás kenyerek tetejére szórjunk rá  reszelt sajtot. 
    Tegyük vissza a sütőbe annyi időre, amíg a sajt rá nem olvad és kicsit rá is pirul.
    Ez 5-10 perc körül van.

    Amikor elkészült, néhány perces várakozás után vegyük ki a tepsiből.
    Ha kell, segítsünk rá egy kis késsel.
    Rakjuk rá egy tányérra és készítsünk mellé egy jó gyümölcs teát.
    Kínálhatunk hozzá paradicsomot, uborkát vagy más zöldséget.

    Tipp a serpenyőben készült bundás kenyérhez:
    Nagyon finom a hagyományos módon elkészített bundás kenyér, ha fogyasztás előtt megkenjük mustárral és hagyma szeleteket teszünk rá.
    A bundás kenyéren kívül a tükörtojásos szendvics is hasonló és igazi ízkavalkád. 
    A kenyérszeletet megvajazzuk, megkenjük mustárral, ráteszünk szeletelt hagymát és a tetejére helyezünk egy serpenyőben sült tükörtojást.
    Isteni finom reggeli vagy egy egyszerű vacsora.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!