HAMIS LÚDLÁB
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Piskótához: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • Krémhez: 2 cs. csokoládé ízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg ráma
  • 1 üveg meggybefőtt kimagozva
  • külön: kb. 20-25 db kocka alakú háztartási keksz
  • 1-2 dl lefőzött fekete kávé, ízlés szerint rumaroma
  • tetejére: 1 tábla ( 10 dkg ) étcsokoládé
  • 5 dkg ráma
  • kevés fehér csoki
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: A piskótához a 6 tojásfehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá a 6 tojássárgáját, a lisztet és a sütőport. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 25-30 perc alatt süssük készre.


    Készítsük el a krémet. A csokoládé ízű pudingporokat főzzük sűrűre a tejjel és hűtsük ki. A rámát keverjük ki a cukorral és dolgozzuk ki a kihűlt pudinggal. A kimagozott meggyet keverjük hozzá a krémhez. A lefőzött kávéba keverjünk rumaromát és állítsuk össze a sütit. A piskótára kenjük rá a krém felét, s ezután a kekszeket egyenként mártsuk meg a rumos kávéba és rakjuk ki vele a krém tetejét. A krém másik felét simítsuk a kekszre.


    A sütemény tetejére gőz fölött olvasszuk fel a csokit a rámával és simítsuk a krémre. Amikor éppen elkezd dermedni, reszeljünk rá kevés fehér csokit. De természetesen ez el is maradhat. Másnapig hagyjuk hidegen, majd másnap kockákra vágva szervírozzuk.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!