SVÁB FOKHAGYMAKRÉM LEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek. liszt
  • 1 húsleves kocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. zsír
  • 1 kk. cukor
  • pirított zsemlekocka vagy kenyér

  • Elkészítés: A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón átnyomjuk, majd félre tesszük. A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a lisztet és egy "vékony" rántást készítünk. Hozzáadjuk a félretett fokhagymát és picit megpirítjuk. Ez mindössze pár pillanat legyen csak, mert keserű lesz a fokhagyma. Ezt követően öntsük fel vízzel. Sózzuk és adjuk hozzá a húsleveskockát és a cukrot. Jól forraljuk ki, majd főzzük addig, amíg a fokhagyma alaposan megfől. Ez kb. 1/2 órát vesz igénybe. A tejfölt keverjük ki a liszttel, közben egy kevés vizet adjunk hozzá, így simábbra tudjuk kikeverni. Ezzel a lisztes tejföllel habarjuk be a levest, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, amit a főzési időben apróra vágtunk és forraljuk ki. Pirított zsemlekockával vagy kenyérrel tálaljuk.

    Én kenyeret szoktam pirítani a kenyérpirítóban és felkockázom. Ez nagyon gyorsan meg van és ugyan olyan, mintha a sütőben pirítottam volna meg, csak ez még gyorsabb.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!