SZILVÁS PITE
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg ráma
  • 5 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 50 dkg szilva
  • 4 ek. cukor+1 ek. fahéj
  • kevés vaj vagy ráma a tepsi kikenéséhez, kevés liszt a tepsi szórásához

  • Elkészítés: Az 5 egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a rámát, a lisztet és a sütőport. Simára dolgozzuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. A szilvákat ketté vágjuk és kimagozzuk. Sorban rárakjuk a tésztára. A cukorral elkevert fahéjjal meghintjük a szilvák tetejét és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
    Kihűlés után porcukorral megszórva, kockákra vágva kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!