TÖLTÖTT SÜLT CUKKINI
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 nagyobb zsenge cukkini
  • 30-40 dkg darált hús
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 tojás
  • őrölt piros paprika
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • 1 kisebb fej hagyma
  • zsiradék a darált húshoz és a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A szép, zsenge cukkiniket megmossuk, végeiket levágjuk és félbe vágjuk. A magházukat kivájjuk és a belsejüket is kicsit kimélyítjük, ha szükséges.
    A hagymát kockákra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel,piros őrölt paprikával, egy pici vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Ha készen van, langyosra hűtjük, hogy amikor a tojást hozzáadjuk , ne legyen belőle rántotta. Ez gyakori kevergetés mellett pár perc. S ezt követően hozzáütjük a 2 tojást, elkeverjük, s ha a cukkini húsát is kivájtuk, mert kevés hely maradt volna a tölteléknek, ezt is keverjük a darált húshoz. Ezzel a húsos masszával töltsük meg a cukkinik kivájt belsejét, szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal és előmelegített sütőben, zsiradékkal kikent tepsiben süssük arany barnára.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!