TOJÁSKRÉMES SONKATEKERCS-HIDEGTÁL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 6 tojás
  • 20-25 dkg gépsonka, kevés vaj, só, bors
  • Elkészítés: Ezt az ételt valójában nem tudtam melyik alcím alá is írjam, hiszen se nem húsétel, se nem köret, se nem egytálétel, viszont olyan egyszerű és finom, én gyakran készítem, ezért veletek is szerettem volna megosztani.



    A tojásokat a szokásos módon keményre főzzük, majd hideg vízben kihűtjük. Eltávolítjuk a héját és egy keverőtálba rakjuk. Adjunk hozzá annyi vajat - a dobozos rámából is jó, pl. delma - amennyivel jó krémesre tudjuk keverni, kb. 2-3 ek.

    Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük ki simára. / én botmixerrel szoktam, de villával is jól kikeverhetővé válik a vajtól. /

    A sonkaszeletek mindegyikére tegyünk egy keveset és tekerjük fel.

    Salátával vagy paradicsommal, zöldpaprikával, uborkával vagy más hidegtállal, pl. körözöttel töltött paprikával laktató könnyű vacsora vagy reggeli.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!