TEPSIBEN SÜLT RÁNTOTT HÚS
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
8-10 szelet sertéshús-karaj vagy comb 2-3 egész tojás zsemlemorzsa kevés olaj só ételízesítő
Elkészítés: A tepsiben sült rántott hús elkészítését leginkább azoknak ajánlom, akik nem szeretnének olajban sütni, hogy ne lengje át az olajszag a konyhát. Bár mindenki más is sütheti így a rántott húst. Az biztos, hogy megkönnyíti a munkánkat, hogy nem kell a tűzhely mellett állni. Viszont azt tudnunk kell az így elkészített rántott húsról, hogy mivel tepsiben sül meg, a panírja nem lesz annyira légiesen könnyed, mint az olajban sültté. De ezzel a módszerrel is finom lesz a végeredmény.
A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. A tojást kevés ételízesítővel elkeverve villával kissé verjük fel és a hús szeleteket mártsuk bele, majd ezután forgassuk meg a zsemlemorzsában. Ennél a rántott húsnál lisztet nem használok.
Egy gáztepsit olajozzunk ki, nem kell nagyon, de azért száraz se legyen, kb. 2-3 ek-al és fektessük egymás mellé a husikat. A hússzeletek tetejét is spricceljük meg kevés étolajjal. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Sütés közben kétszer-háromszor fordítsuk meg egy lapátkanál segítségével. A sütési idő kb. 40 perc.
Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy tutira megsült a rántott hús, ellenőrizzük le egy villával, hogy kellőképpen megpuhult-e.
Ennél a sütésnél ugyan nem lesz ropogós a panír, mint az elején is írtam, de jóval kevesebb olajat vagy zsírt igényel.
Én leginkább akkor készítettem a rántott húsnak ezt a változatát, ha valóban nem volt időm a sütésénél ott álldogálni. Kicsit más, mint a bő zsiradékban sütött, de így elkészítve is nagyon ízlett a családnak.
Egy gáztepsit olajozzunk ki, nem kell nagyon, de azért száraz se legyen, kb. 2-3 ek-al és fektessük egymás mellé a husikat. A hússzeletek tetejét is spricceljük meg kevés étolajjal. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Sütés közben kétszer-háromszor fordítsuk meg egy lapátkanál segítségével. A sütési idő kb. 40 perc.
Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy tutira megsült a rántott hús, ellenőrizzük le egy villával, hogy kellőképpen megpuhult-e.
Ennél a sütésnél ugyan nem lesz ropogós a panír, mint az elején is írtam, de jóval kevesebb olajat vagy zsírt igényel.
Én leginkább akkor készítettem a rántott húsnak ezt a változatát, ha valóban nem volt időm a sütésénél ott álldogálni. Kicsit más, mint a bő zsiradékban sütött, de így elkészítve is nagyon ízlett a családnak.
Aki szeretné megkóstolni a rántott húsnak ezt a változatát, próbálja ki.
Bármilyen körettel vagy salátával szervírozható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Bármilyen körettel vagy salátával szervírozható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!