TEPSIBEN SÜLT RÁNTOTT HÚS
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet sertéshús-karaj vagy comb
  • 2-3 egész tojás
  • zsemlemorzsa
  • kevés olaj
  • ételízesítő

  • Elkészítés: A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. A tojást kevés ételízesítővel elkeverve villával kissé verjük fel és a hús szeleteket mártsuk bele, majd ezután forgassuk meg a zsemlemorzsában. Ennél a rántott húsnál lisztet nem használok.
    Egy gáztepsit olajozzunk ki, nem kell nagyon, de azért száraz se legyen, kb. 2-3 ek-al és fektessük egymás mellé a husikat. A hússzeletek tetejét is spricceljük meg kevés étolajjal. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Sütés közben kétszer-háromszor fordítsuk meg egy lapátkanál segítségével. A sütési idő kb. 40 perc.
    Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy tutira megsült a rántott hús, ellenőrizzük le egy villával, hogy kellőképpen megpuhult-e.
    Ennél a sütésnél ugyan nem lesz ropogós a panír, de jóval kevesebb olajat vagy zsírt igényel és nem kell fölötte állni.
    Én leginkább akkor készítettem a rántott húsnak ezt a változatát, ha valóban nem volt időm a sütésénél ott álldogálni. Kicsit más, mint a bő zsiradékban sütött, de így elkészítve is nagyon finom.

    Bármilyen körettel vagy salátával szervírozható.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!