TEJES PITE
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 5 tojás
  • 20 dkg finom liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliáscukor
  • 1 l tej
  • csipet só
  • ráma vagy vaj a tepsi kikenéséhez
  • lekvár a tálaláshoz
  • porcukor a pite szórásához
  • Elkészítés: A tejes pite elkészítése szinte semmilyen sütési kihívást nem igényel, mivel aki még nem sütött semmilyen süteményt, az sem fogja elrontani ezt az édességet. Hiszen mindent csak össze kell keverni és mehet is a sütőbe. Az 5 egész tojást keverjük ki a kétféle cukorral, a csipet sóval, majd adjuk  hozzá a lisztet. 
    Lassanként adagolva hozzá a tejet is, azzal simára keverjük ki a tésztát. Egy híg palacsintamasszát fogunk kapni.
    Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal vagy rámával és öntsük bele a tejes keveréket. Előmelegített sütőben  süssük addig, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Kb. 30 perc a sütési idő. A sütőt közben ne nyitogassuk, mert akkor sülés közben összeesik - saját tapasztalat - de a sütés végén is kissé összeesik, de ez már természetes velejárója. 
    Hagyjuk teljesen kihűlni, csak akkor lehet szépen felszeletelni.
    Bármilyen formára vágható, lehet kocka, téglalap vagy háromszög alakú.

    Porcukorral meghintve és bármilyen ízű lekvárral kínálható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!