TEJFÖLÖS SÜLT TARJA BROKKOLIVAL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet főtt, füstölt tarja ( felvágott )
  • 1 fél literes főzőtejszín vagy 1 nagy doboz tejföl
  • 6 tojás
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • ételízesítő
  • 5 dkg trapista sajt
  • 1 fej brokkoli

  • Elkészítés: Ez az étel elkészítésében is és kinézetében is hasonlít a virslis egytál ételhez, de a tarja füstölt íze miatt mégis kicsit más.
    Ezt az ételt akkor készítem leginkább, ha virslis egytál ételt szeretnék, de épp nincs itthon virsli, de van a hűtőben tarja felvágott. Jelen esetben brokkolival készítettem, mert imádjuk a brokkolit, de anélkül is elkészíthető, aki nem szereti.

    A brokkolit szedjük rózsáira és sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
    A tarja szeleteket egy közepes méretű kivajazott tepsibe rakjuk le sorban egymás mellé. A főzőtejszínt keverjük el a tojásokkal, amiket kicsit verjünk fel villával. ( Ha nincs főzőtejszín, tejföllel is elkészíthető, így teljesen olyan lesz, mint a virslis étel.)
    A tojásos, tejszínes keveréket sózzuk ízlés szerint, de ne nagyon, mert a tarja is kissé sós. Pici ételízesítőt is adjunk hozzá, majd a petrezselyemzöldet aprítsuk fel és keverjük bele. ( Ha véletlenül nincs odahaza petrezselyemzöld, ki is maradhat, attól még nagyon ízletes lesz az ételünk. S tulajdonképpen azért írom le azt is, hogy nem baj, ha ez vagy az nincs, mert attól még bátran neki foghatunk, én is jártam így nemegyszer és így legalább változatosabb ételt varázsoltam az asztalra. )
    A trapista sajtot vágjuk kis kockákra és szórjuk meg vele a tarja szeleteket, majd öntsük rá a tejszínes keveréket. A tejszín tetejét rakjuk ki a brokkolival.
    Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a teteje össze nem áll, s már nem lesz folyós. Ez kb. 20-30 perc.




    Bármilyen körettel, salátával vagy savanyúsággal tálalható.









    Jó étvágyat kívánok hozzá!