TEJBEN SÜLT SERTÉSHÚSSZELETEK MÁSKÉNT
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet sertéshús-karaj, comb
  • 10 dkg liszt
  • 1-2 tk. pirospaprika
  • kevés zsiradék, tej
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt trapistasajt
  • Elkészítés: A sertéshúst kiklopfoljuk, de nem kell papírvékonyra klopfolni és besózzuk. A lisztet elkeverjük a piros paprikával és a hússzeleteket beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Egy gáz tepsit vékonyan megkenünk zsiradékkal és egymás mellé belefektetjük a husikat. A fokhagymát megtisztítjuk a héjától és a hússzeletek mellé rakjuk. Végül felöntjük annyi tejjel, ami ellepi a húst. Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Ekkor levesszük az alufóliát és a husik tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és még annyit hagyjuk a sütőben, amíg a sajt rá nem olvad.  Akinek a sütőjén van grill fokozat, akkor ez a művelet pár percnyi ideig tart csak, de akinek nincs, annál sem több 5-6 percnél.


    Bármilyen körettel kínálható.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!