TEJFÖLÖS GOMBA NOKEDLIVEL
KIADÓS | EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 2 doboz gomba konzerv vagy 1/2 kg friss sampion gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • 1-2 kk. őrölt pirospaprika
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. ételízesítő
  • ízlés szerint só / kb.1 mk. /
  • pici őrölt bors
  • 1/2 liter víz

  • Elkészítés: A hagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az őrölt paprikát és azonnal felöntjük pici vízzel, hogy a paprika nehogy megégjen, mert akkor keserűvé válik. Beleadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, ha szükséges pótolhatjuk a vizet, mert ne hagyjuk teljesen elfőni a levét, hogy a besűrítésnél maradjon szaftja. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel-pici víz hozzáadásával könnyebb- és besűrítjük vele a gombát. Nokedlivel tálaljuk.

    Nokedli: lásd köreteknél.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!