VENDÉGVÁRÓ HIDEGTÁL
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 20 dkg gépsonka
  • 6 főtt tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 alma
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1 kk. só
  • 1 kk. cukor
  • 1 cs. étkezési zselatin
  • 4-5 db ecetes uborka
  • 1 dl víz
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: Ezt a receptet az internetre feltett receptek között találtam, Deákné V. Hilda receptje. Azóta már többször elkészítettem, a családom nagy kedvencévé vált, bár én kicsit módosítottam a recepten. ( több tejfölt és kevesebb majonézt adtam. )

    Ezúton is köszönöm a receptet!



    A tojásokat vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd héját eltávolítva felkockázzuk.

    A vizet feltesszük a delikáttal és a zselatinnal a tűzhelyre, majd forráspontig hevítjük.

    Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Az uborkát, a hagymát és a gépsonkát szintén apróra vágjuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, majd hozzáadjuk a felkockázott hozzávalókat. Ízesítjük cukorral és sóval. Végül hozzákeverjük a már langyosra hűlt zselatint. Bármilyen formába beleönthetjük, de nekem is van tupper desszertes gyűrűm, akárcsak a kedves recept beküldőnek, így azt használtam én magam is. Jó pár óráig hagyjuk hűtőben dermedni, de leghatásosabb egy egész éjszakán át hűteni, reggelre gyönyörűen összeáll a hidegtál.

    Akár húsok mellé köretként is tálalható, de kiváló étek reggelire is.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!