TEJBEN SÜLT SERTÉSHÚS
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
6-8 szelet sertéscomb vagy karaj 5-10 dkg liszt 2 kk. őrölt pirospaprika delikát, tej zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: A sertés húsból elkészített tejben sült hús nagyon hamar összeállítható, s a hozzávalók is sem költségesek. A tejben való sütéstől egy nagyon puha, omlós húst fogunk kapni végeredményként.
A sertés húst ha egyben vettük mossuk meg és vágjuk szeletekre. Ha szeletekben vásároltuk, akkor is érdemes leöblíteni, de akkor egy papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet.
( Én minden esetben és minden féle húst meg szoktam mosni. )
Tehát a megtisztított hússzeleteket klopfoljuk ki és mindkét oldalát delikáttal szórjuk meg. Külön sót nem kell használni, mert az ételízesítő is sós, de akinek nem nagyon látni a delikátban a sót, akkor meg is lehet sózni a húsokat, de csínján bánjunk akkor a sóval.
A lisztet keverjük össze az őrölt piros paprikával és a hússzeletek mindkét oldalát mártsuk bele.
Sőt egy kicsit meg is nyomkodhatjuk a húson a lisztet, de csak lazán, túlságosan ne tapasszuk össze a liszttel a húsokat.
Egy tepsit vékonyan kenjünk ki zsiradékkal és egymás mellé fektessük bele a hússzeleteket.
Öntsük fel annyi tejjel, hogy a husikat ellepje.
Alufóliával fedjük le és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük a husikat.
45 perc után levesszük az alufóliát és kb. 5-10 perc alatt kissé még megpirítjuk a tetejét.
Nagyon kellemes ízű, egyszerű főfogás.
Bármilyen körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Bármilyen körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!