TEJBEN SÜLT SERTÉSHÚS
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet sertéscomb vagy karaj
  • 5-10 dkg liszt
  • 2 kk. őrölt pirospaprika
  • delikát, tej
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk és mindkét oldalát delikáttal megszórjuk. Külön sót nem kell használni, mert az ételízesítő is sós. A lisztet összekeverjük a paprikával és a hússzeletek mindkét oldalát belemártjuk, kicsit meg is nyomkodjuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal és egymás mellé belefektetjük a hússzeleteket. Felöntjük annyi tejjel, hogy a husikat ellepje. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 45 percig sütjük. 45 perc után levesszük az alufóliát és kb. 5 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.


    Bármilyen körettel tálalható.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!