TEJBEN SÜLT SERTÉSHÚS
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet sertéscomb vagy karaj
  • 5-10 dkg liszt
  • 2 kk. őrölt pirospaprika
  • delikát, tej
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A sertés húsból elkészített tejben sült hús nagyon hamar összeállítható, s a hozzávalók is sem költségesek. A tejben való sütéstől egy nagyon puha, omlós húst fogunk kapni végeredményként.
    A sertés húst ha egyben vettük mossuk meg és vágjuk szeletekre. Ha szeletekben vásároltuk, akkor is érdemes leöblíteni, de akkor egy papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet.
    ( Én minden esetben és minden féle húst meg szoktam mosni. )
    Tehát a megtisztított hússzeleteket klopfoljuk ki és mindkét oldalát delikáttal szórjuk meg. Külön sót nem kell használni, mert az ételízesítő is sós, de akinek nem nagyon látni a delikátban a sót, akkor meg is lehet sózni a húsokat, de csínján bánjunk akkor a sóval.
    A lisztet keverjük össze az őrölt piros paprikával és a hússzeletek mindkét oldalát mártsuk bele.
    Sőt egy kicsit meg is nyomkodhatjuk a húson a lisztet, de csak lazán, túlságosan ne tapasszuk össze a liszttel a húsokat. 
    Egy tepsit vékonyan kenjünk ki zsiradékkal és egymás mellé fektessük bele a hússzeleteket. 
    Öntsük fel annyi tejjel, hogy a husikat ellepje. 
    Alufóliával fedjük le és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük a husikat.
    45 perc után levesszük az alufóliát és kb. 5-10 perc alatt kissé még megpirítjuk a tetejét.
    Nagyon kellemes ízű, egyszerű főfogás.
    Bármilyen körettel tálalható.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!