TEJBEN SÜLT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 alsó csirkecomb
  • 6-8 kicsi szelet trapista sajt
  • külön 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 1/2 l tej
  • sültcsirke fűszerkeverék
  • Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk be, szórjuk meg a csirke fűszerkeverékkel. A bőrüket kicsit lazítsuk fel és mindegyik alá tegyünk egy pici sajtdarabot. ( ez a mennyiség 5 dkg-t tesz ki. ) Egy kis méretű tepsibe rakjuk le a combokat és öntsük alá a tejet. Alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát. Ekkor vegyük le a fóliát - aki nem szeretné a tejzsírt, le is öntheti, csak egy pici lé maradjon, hogy ne égjen le a tovább sütésnél - majd a combok tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal és süssük még annyi ideig, míg rá nem olvad a sajt a húsra. Aki pirítva szereti, még hagyja tovább.



    Bármilyen körettel tálalható.







    Jó étvágyat kívánok hozzá!