HAGYMASALÁTA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 3-4 vöröshagyma
  • 1/2 l víz
  • 2 ek. cukor
  • ecet

  • Elkészítés: A hagymasalátának ez a változata nemcsak azért jó, mert finom, hanem azért is, mert nem mindenki bírja a hagymát az epebántalmak miatt, de ebben a formában elkészítve kevésbé okoz problémát, mint friss állapotában. Legalábbis ez a tapasztalat.



    A hagymát megtisztítjuk a héjától, ketté vágjuk és félfőre karikázzuk. Szedjük szét szálaira. A vízbe keverjük bele a cukrot, adjunk hozzá annyi ecetet, hogy kellemes ízű saláta levet kapjunk. ( ízlés szerint adhatjuk a cukrot is és az ecetet is. ) Egy kis lábasba rakjuk bele a hagymát, öntsük rá a salátalevet és forraljuk ki pár percig, addig, míg egy kissé puhább nem lesz a hagyma. Nem kell neki sok idő, a forrástól számítva néhány perc.

    Langyosra hűtve már tálalható is, bármilyen hús és köret mellé.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!