KRUMPLIS PRÓSZA
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • 1/2 l tej
  • 3 tojás
  • 2-3 ek. liszt
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg reszelt trapista sajt

  • Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk a héjától és karikákra vágjuk.

    Elkészítjük a palacsinta tésztát: A tojásokat elkeverjük a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Sót, őrölt fekete borsot adunk hozzá, majd összekeverjük a karikázott krumplival. Egy közepes méretű tepsit jól kikenünk zsiradékkal és beleöntjük a palacsintatésztás krumplit. A füstölt szalonnát felkockázzuk és megszórjuk vele a burgonyát. Tetejére reszelt sajtot szórunk- de ha nincs otthon, az sem baj ha ez elmarad, ettől függetlenül még nagyon ízes lesz- és előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
    ( A főképen a különleges sült hússal van tálalva. )






    Bármilyen húsétel kitűnő körete.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!