FINOM DIÓS SÜTI
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI

HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 20 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 30 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 10 ek. hideg víz
  • Krém: 2 ek. rétesliszt
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg darált dió
  • rumaroma
  • Teteje: 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg ráma
  • Elkészítés:
    A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, végül a tojásfehérje felvert habját. Előmelegített sütőben sütőpapíros tepsibe öntve készre sütjük, majd kihűtjük.

    A krémhez a tejben felfőzzük a lisztet és hagyjuk kihűlni. A rámát kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált diót.
    Végül az aromát, a tojássárgáját és hozzádolgozzuk a kihűlt pépet. A krémet rákenjük a tészta tetejére.

    A tetejére a csokoládét a rámával együtt megolvasztjuk gőz fölött és rásimítjuk a krém tetejére.

    Másnap szeletelve kínáljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!