GYÖNGYI SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI

HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 40 dkg liszt
  • 7 dkg zsír
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • annyi tejföl, amennyivel jól gyúrható tésztát kapjunk
  • Krém: 3 dl tej
  • 1 cs. eper ízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg ráma
  • Teteje: 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg ráma
  • Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk és egyenként kinyújtjuk akkorára, mint a tepsi hátulja. Megzsírozzuk a tepsi hátlapját, ráfektetjük a tésztát és előmelegített sütőben megsütjük egyenként a lapokat.
    A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport és kihűtjük. A rámát kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A krémet a lapok közé kenjük.
    A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokit a rámával és elsimítjuk a süti tetején. Másnapig állni hagyjuk és azután hosszúkásra szeletelve szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!