GYÖNGYI SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 40 dkg liszt 7 dkg zsír 1 egész tojás 20 dkg cukor 1 sütőpor annyi tejföl, amennyivel jól gyúrható tésztát kapjunk Krém: 3 dl tej 1 cs. eper ízű pudingpor 20 dkg cukor 20 dkg ráma Teteje: 10 dkg étcsokoládé 5 dkg ráma
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk és egyenként kinyújtjuk akkorára, mint a tepsi hátulja. Megzsírozzuk a tepsi hátlapját, ráfektetjük a tésztát és előmelegített sütőben megsütjük egyenként a lapokat.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport és kihűtjük. A rámát kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A krémet a lapok közé kenjük.
A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokit a rámával és elsimítjuk a süti tetején. Másnapig állni hagyjuk és azután hosszúkásra szeletelve szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport és kihűtjük. A rámát kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A krémet a lapok közé kenjük.
A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokit a rámával és elsimítjuk a süti tetején. Másnapig állni hagyjuk és azután hosszúkásra szeletelve szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!