KRÉMES CITROMOS SZELET
EGYSZERŰ | ÜNNEPI | GYORS

HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 30 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 egész tojás
  • kevés tej
  • Krém: 4 dl tej
  • 4 ek. liszt, 1 citrom reszelt héja és leve
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg ráma
  • Teteje: reszelt csokoládé
  • Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és tepsi hátán két lapot sütünk belőle. A krémhez a lisztet sűrűre főzzük a tejben és kihűtjük. A rámát kikeverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt főzött krémbe. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját és levét . Az egyik lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a másik lapot, s a krém másik felét a lap tetejére kenjük. Csokit reszelünk a krém tetejére. Másnapig állni hagyjuk és akkor felszeletelve kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!