SERTÉS SASLIK
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 40-50 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. étolaj
  • oregánó fűszer
  • őrölt piros paprika
  • a tepsi kikenéséhez zsiradék és a tetejére alufólia
  • a hús feltűzéséhez saslik bambusz pálca vagy sima hurkapálca
  • Elkészítés: A sertéshúst kockákra vágjuk és egyenként felhúzzuk a hurkapálca nyársra. Egy saslik pálcára 7-8 húskockát húzzunk. Majd körben sózzuk meg a húsokat. A fokhagymát tisztítsuk meg és fokhagymanyomón nyomjuk át. Adjuk hozzá az olajat és keverjük át. Ezzel a páccal ecset segítségével kenjük le a husikat. 1 órát hagyjuk pácolódni hűtőben és ezt követően szórjuk meg kevés oregánóval. Majd egy tepsit kenjünk meg zsiradékkal, 1/2 dl vizet öntsünk bele és fektessük bele a saslikokat. Alufóliával fedjük le és előmelegített sütőben süssük 45 percet. 45 perc után vegyük le az alufóliát, szórjuk meg pirospaprikával a húsokat és hagyjuk még annyi ideig a sütőben, amíg kissé meg nem pirul. Ha szükséges pótoljuk a vizet a tepsiben.





    Főtt burgonyával és tatziki öntettel kínáljuk.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!