FINOM DIÓS SZELET
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI

HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 30 dkg cukor
  • 10 ek. hideg víz
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • Krém: 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dkg darált dió
  • Teteje: 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg ráma

  • Elkészítés: A tésztához kikeverjük a cukrot a tojássárgájával és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a darált diót. Majd a tojásfehérje felvert kemény habját.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve, előmelegített sütőben készre sütjük és ha készen van, kihűtjük.

    A krémhez megfőzzük a tejben a lisztet és a keményítőt és hagyjuk kihűlni. A rámát habosra keverjük a kétféle cukorral és a kihűlt főzött krémhez dolgozzuk. Az így kapott krémet a tészta tetejére kenjük.

    A csokoládét a rámával gőz fölött megolvasztjuk és a krém tetejére simítjuk.

    Másnap szeletelve kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!