ZSUZSI SÜTI
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Piskótához: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • Krémhez: 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg ráma
  • Tetejére: 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg ráma
  • Elkészítés: 
    Ez a süti szintén az egyszerűbb édes sütemények közé sorolható. Akár munka után haza érve is gyorsan el tudjuk készíteni, de hétvégi süteményünkként is megállja a helyét.
    Ehhez nem is kell mást tennünk, csak egy piskótát sütnünk és egy egyszerű krémet kell készítenünk.
    A piskótához verjük fel a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá. Hozzáadjuk a tojássárgáját és azzal is habosítsuk tovább a már felvert habot.
    Majd a sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal forgassuk bele.
    Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a piskóta masszát, simítsuk el és 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg a piskótát.
    A sütési idő 25-30 perc.
    Azután vegyük ki a tepsit a sütőből, majd kis várakozás után, vegyük ki a piskótát a tepsiből és hűtsük ki a piskóta tésztát.
    Miután kihűlt a piskóta, vágjuk ketté vagy háromfelé. Kettőbe is jó, de aki úgy érzi, hogy háromba vágná fel a tésztát, úgy is lehet.
    Ezután készítsük el a krémet. 
    A pudingport keverjük ki a tejjel és főzzük fel sűrűre, majd hűtsük ki. 
    A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk bele a kihűlt pudingot. 
    Ezt követően összeállíthatjuk a süteményt. 
    A krémet úgy osszuk el, ahány darabba vágtuk fel a piskóta tésztát.
    A ketté vagy háromfelé vágott piskótát megkenjük a krémmel, természetesen egyforma arányban elosztva a krém mennyiséget. 
    Majd a tetejére készítsük el a csokimázat.
    Ehhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a rámával és rásimítjuk a piskóta tetejére.
    Még mutatósabbá tehetjük a süteményünket, ha a csoki tetejét egy másfajta csokival megrácsozunk, megdíszítünk.
    Ehhez 3-4 kocka tejcsokit egy kevés rámával szintén megolvasztunk és akár nejlon zacskóba, akár habzsákba  téve, gyors mozdulatokkal a csoki tetejét berácsozzuk vele.
    A sütit másnapig állni hagyjuk és másnap felszeletelve szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!