DUBARRI SERTÉSSZELET PARADICSOMMÁRTÁSBAN SÜLVE
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
8-10 szelet sertéshús (comb vagy karaj ) 1 fej karfiol 10 dkg reszelt trapista sajt 5 púpozott ek. liszt 2 ek. zsiradék 2 dl paradicsomlé 2 dl tej víz 5 dkg vaj vagy ráma só bors ételízesítő
Egy akkora tepsit, amiben szépen elférnek egymás mellett a hússzeletek, vékonyan vajazzunk ki és öntsük bele a paradicsomos pecsenyelét. Fektessük rá sorban a husikat, mindegyik tetejére tegyünk egy karfiol rózsát. Minden karfiolra tegyünk kb. egy evőkanállal a besamellből és szórjuk meg reszelt sajttal. A sajtok tetejére rakjunk egy csipet ételízesítőt. Előmelegített sütőben süssük 1 órát.
Én ezt a húsételt tojásos- sárgarépás burgonya körettel és uborkasalátával szervíroztam, de más köret mellé is kitűnő választás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!