TOJÁSOS-SÁRGARÉPÁS BURGONYA
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 tojás
  • 50 dkg burgonya
  • 4 sárgarépa
  • 10 dkg ráma
  • 3 ek. liszt
  • 2,5 dl tej, 3 dl víz
  • bors
  • ételízesítő, 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: A tojásokat megfőzzük keményre, kb. 10 perc alatt. A krumplit és a sárgarépákat megtisztítjuk a héjától, karikákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A főtt tojásokat megpucoljuk és félbe vágjuk. A rámát vagy vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, fehéredésig kevergetjük és felöntjük a tejjel. Ehhez a besamellhez még hozzáadjuk a vizet is és fűszerezzük sóval, őrölt borssal és kevés ételízesítővel. Állandó keverés mellett jól kiforraljuk. Ha sűrűnek találnánk, adjunk közben még hozzá egy kevés vizet.


    Ezt a besamellt öntsük a leszűrt krumpli és sárgarépa keverékhez. Óvatosan keverjük át, hogy nagyon ne törjön össze a köret. Az egészet öntsük abba a tálba, amibe fel fogjuk szolgálni. A tetejére rakjuk szép sorba a félbe vágott tojásokat és szórjuk meg felaprított friss petrezselyemmel.


    Bármilyen húsétel kitűnő körete.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!