GESZTENYÉS PISKÓTAROLÁD
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Piskótához: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • Krémhez: 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 25 dkg gesztenye massza
  • ízlés szerint rumaroma
  • 15 dkg ráma
  • 10 dkg cukor
  • Tetejére : porcukor vagy tortabevonó csokoládé
  • Elkészítés: A piskóta tekercshez a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport. Egy nagy méretű tepsit ( gáztepsi ) kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a piskóta masszát. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor elkészült, borítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le a sütőpapírt és még melegen tekerjük fel, majd hagyjuk kihűlni.


    Tipp: Én úgy szoktam feltekerni, hogy a konyharuhára teszek egy tiszta sütőpapírt, akkorát, mint a piskóta és azzal együtt tekerem fel. Így nem lesz morzsás a konyharuha.





    Közben elkészítjük a gesztenye krémet. A lisztből és a tejből főzzünk sűrű pépet  és hűtsük ki. A gesztenyemasszát keverjük ki a rumaromával, a cukorral és a rámával, majd keverjük el a kihűlt péppel.


    Ha kihűlt a piskóta is, kitekerjük és elsimítjuk rajta a krémet. Újra feltekerjük. A tetejét szórjuk meg porcukorral vagy gőz fölött olvasszuk fel a csokit. Akkor viszont adjunk hozzá 5 dkg rámát. S vonjuk be vele a piskóta tekercset. Pár óra állás után vagy másnap szeletelhetjük.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!