ROZMARINGOS NYÚLPECSENYE
ÜNNEPI

HOZZÁVALÓK
  • 4 nyúlcomb
  • őrölt fekete bors
  • rozmaring
  • 50-70 dkg burgonya
  • 8-10 apró hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez, 4 szelet füstölt szalonna
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: A nyúlcombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és rozmaringgal meghintjük. A burgonyát megpucoljuk és ha kisebb a hordó burgonya, egyben hagyjuk, ha nagyobb fajta, 4 részre vágjuk. ( De egyben mindenképpen mutatósabb is ).  A hagymát és fokhagymát szintén megtisztítjuk a héjától. Egy kisebb tepsit vagy hőálló jénait alaposan kikenünk zsiradékkal, belefektetjük a nyúlcombokat. Körbe rakjuk a krumplival és a hagymával. Ide-oda teszünk a fokhagymából is. Aláöntjük a bort és még 1/2 dl vizet és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Majd levesszük az alufóliát és hagyjuk egy kicsit megpirulni. Ha elfőtte a levét, pótoljuk egy kis vízzel, hogy le ne égjen és locsoljuk is meg a combokat kanállal a tepsiben lévő pecsenyelével.

    A füstölt szalonnát bevagdossuk és serpenyőben még egy pici zsiradék hozzáadásával zsírjára sütjük. ( Egy kevés zsiradékot ha hozzáadunk, nem ég meg a szalonna, mire abból is kisülne a zsír. )

    Tálaláskor a hús mellé a hússal együtt sült krumpli és hagyma lesz a köret, a kakastaréj szalonna pedig a hús tetejére helyezve nemcsak finom, hanem mutatós dekoráció is. A szalonnát a bevagdalt végeinél megmárthatjuk őrölt piros paprikába, így még ínycsiklandozóbbá varázsoljuk az ételünket.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!