CUKKINI MÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 cukkini
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 ek. liszt
  • víz
  • petrezselyem zöld
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A cukkinit megtisztítjuk a héjától és kis kockákra vágjuk. A vajat vagy rámát felhevítjük és hozzáadjuk a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük és készre pároljuk, de a párolás közben adjuk hozzá a petrezselyem zöldet is, amit felaprítottunk. A főzőtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és behabarjuk vele a cukkinit. Mivel nem túl sűrű mártást kell, hogy kapjunk, ezért adjunk hozzá még annyi vizet, hogy a kívánt sűrűséget elérjük. Folytonos keverés mellett jól forraljuk ki. A főzőtejszín helyett használhatunk tejfölt is, ha éppen az van otthon, azzal is ugyanolyan finom lesz, viszont a főzőtejszíntől selymesebb, lágyabb állagot fogunk kapni.

    Tipp: Egy picit krumplinyomóval törjük át a párolás során a cukkinit, így krémesebb is lesz, de kisebb darabok is maradnak benne.

    A nagyon kellemes ízű mártás sült húsok mellé kitűnő párosítás.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!