FRANKFURTI LEVES
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5-6 burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • ételízesítő
  • őrölt piros paprika
  • 4 db virsli
  • Elkészítés: A frankfurti leves nagyon gazdag zöldségekben. Hiszen a  sárgarépa, a petrezselyem gyökér és a burgonya mellett kelkáposzta is van benne.
    Ehhez a leveshez a sárgarépát és a petrezselyem gyökeret megpucoljuk és felkarikázzuk vagy hosszában 4-be vágjuk. A burgonyát szintén megtisztítjuk és azt is vágjuk karikákra vagy kisebb kockákra.
    A kelkáposztát a torzsája nélkül nagyobb csíkokra szeljük. Majd egy 4-5 literes fazékba vizet teszünk és tegyük bele a feldarabolt és megmosott zöldségeket. Adjuk hozzá a megtisztított hagymát is és a fokhagymát is. A  petrezselyemzöldet szintén mossuk meg és aprítsunk fel és azt tegyük a levesbe.
     Fűszerezzük sóval, egész borssal és hagyjuk főlni. Ha már forr a levesünk, ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt is adjunk hozzá, majd főzzük puhára a zöldségeket. Egy kevés őrölt pirospaprikával is színezzük meg közben a levesünket.
    Miután puhára főttek a zöldségek,  karikázzuk fel a virslit, adjuk a leveshez és főzzük még addig, amíg a virsli át nem fől. 
    Van aki tejfölös habarással szereti a frankfurti levest, én magam is készítettem már így.
    Ebben az esetben 2 ek. lisztet keverjünk simára egy kis doboz tejföllel és egy kevés vízzel. Szűrjük át a habarást és öntsük a leveshez, majd jól forraljuk ki.
    Akár tejfölösen, akár anélkül készítjük, mindkét féleképpen ízletes levest kapunk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!