FRANKFURTI LEVES
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5-6 burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • ételízesítő
  • őrölt piros paprika
  • 4 db virsli

  • Elkészítés: A sárgarépát, a petrezselymet megpucoljuk és felkarikázzuk vagy hosszában 4-be vágjuk. A burgonyát szintén megtisztítjuk és vágjuk karikákra. A kelkáposztát a torzsája nélkül nagyobb csíkokra szeljük. Egy 4-5 literes fazékba vizet teszünk, belerakjuk a megmosott zöldségeket. Hozzáadjuk a megtisztított hagymát is és a fokhagymát is. Majd a petrezselyemzöldet is adjuk bele, amit aprítsunk fel. Fűszerezzük sóval, egész borssal és hagyjuk főlni. Ha már forr a levesünk, ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt is adjunk hozzá, majd főzzük puhára a zöldségeket. Ekkor karikázzuk fel a virslit, adjuk a leveshez és főzzük még addig, amíg a virsli át nem fől. Közben adjunk hozzá egy kevés pirospaprikát.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!