RÁNTOTT CUKKINI
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 cukkini
  • a panírozáshoz: liszt, 3-4 tojás, zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez

  • Elkészítés: A cukkinit meghámozzuk, 1-1,5 cm-es karikákra vágjuk. Besózzuk és a lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába bepanírozzuk. Bő, forró zsiradékban kisütjük.
    Tipp: Mivel a cukkini karikák sem túl nagyok , ezért én a panírozást úgy szoktam végezni, hogy három lezárható tetejű műanyagot készítek magam elé. Az egyikbe kerül a liszt, a másikba a villával felvert tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa. Egy tálba 4-5 db cukkinit is bele lehet rakni. Mindegyiket lezárva a tetejét jól összerázok. Egyikből a másikba konyhai fogócsipesszel teszem át a  cukkini korongokat, így még a kezünk sem lesz paníros.


    Bármilyen körettel- én most rizsropogóssal készítettem- kínálható.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!