RÁNTOTT CSIRKE
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 egész csirke feldarabolva
  • a panírozáshoz: liszt, 4-5 tojás, zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez

  • Elkészítés: Én a rántott csirkét mindég egész, fiatal csirkéből készítem és az aprólékából levest készítek. / lába, háta, nyaka, mája, zúzája, szárnya vége. /

    A többi részét besózom és megszurkálom késsel, hogy sülés közben a csontok mentén mindenhonnan átsüljön. Bepanírozom lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Bő, forró zsiradékban megsütöm a csirke husikat.



    Tipp: Érdemes takarék lángon sütni, igaz, hogy tovább tart, de így biztosan mindenhol át fog sülni.



    Bármilyen körettel, savanyúsággal ínycsiklandozó finomság.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!