RÁNTOTT CSIRKE
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 egész csirke feldarabolva só a panírozáshoz: liszt, 4-5 tojás, zsemlemorzsa zsiradék a sütéshez
Elkészítés: Én a rántott csirkét mindég egész, fiatal csirkéből készítem és az aprólékából levest készítek. / lába, háta, nyaka, mája, zúzája, szárnya vége. /
A többi részét besózom és megszurkálom késsel, hogy sülés közben a csontok mentén mindenhonnan átsüljön. Bepanírozom lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Bő, forró zsiradékban megsütöm a csirke husikat.
Tipp: Érdemes takarék lángon sütni, igaz, hogy tovább tart, de így biztosan mindenhol át fog sülni.
Bármilyen körettel, savanyúsággal ínycsiklandozó finomság.
Jó étvágyat kívánok hozzá!