SANTA BARBARA SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 20 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 5 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • 6 tojásfehérje
  • Krém: 6 tojássárgája
  • 20 dkg ráma
  • 10 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 2 ek. kakaópor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • Teteje: 1 cs. tejszínhabpótló por vagy 3 dl folyékony habtejszín
  • hozzá tej
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá, majd hozzákeverjük a darált diót, a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük és azután kihűtjük.

    A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A margarint kikeverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a kihűlt pudinghoz keverjük. Megfelezzük a krémet és az egyik felébe beleforgatjuk a kakaót, a másik felébe a kókuszreszeléket.

    Összeállítjuk süteményt: A tészta tetejére először a fehér, kókuszos krémet kenjük, majd erre rásimítjuk a kakaós krémet.

    A tetejére az előírás szerint felverjük a tejszínhabpótlóport a megadott mennyiségű tejjel és a krémre simítjuk. Hogy mutatósabb legyen, villával megcifrázzuk a tejszínhabot.

    Tipp: Ha folyékony, zacskós  habtejszínt vásároltunk, akkor mielőtt felvernénk habbá, tegyünk hozzá egy habfixálót is. Attól keményebb lesz az állaga. Ha hulalát használunk, ahhoz nem fontos habfixáló, mert a ahogyan felverjük  habbá, az anélkül is jó kemény hab lesz.

    Aki nem szereti a kókuszreszeléket, ki is hagyható a krémből, úgy is nagyon finom. Én szoktam anélkül is készíteni, pedig szeretjük a kókuszos sütiket is.
    Másnap szeleteljük. Nagyon fincsi süti.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!