RIBIZLIS SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 ek. kakaópor, 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl narancslé-szénsavas is és szűrt is jó
  • 2 dl étolaj
  • 15 dkg ribizli
  • Krém: 1 vaníliás pudingpor, 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg ráma
  • 3,5 dl tej
  • Teteje: kakaópor
  • Elkészítés: A tésztához a cukrot kikeverjük a tojásokkal, majd hozzákeverjük az olajat, a narancslét, végül a lisztet és a sütőport. Megfelezzük a tésztát és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a kakaós masszát. Előmelegített sütőben ezt a tésztát elősütjük kb. 10 percig, amíg kissé szilárd nem lesz. Ezalatt a ribizlit belekeverjük a fehér masszába és ha kivettük a barna tésztát a sütőből, rásimítjuk a ribizliset. Végül készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de az össz. sütési idő kb. 30 perc. A sütés után kihűtjük.

    A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a rámát kikeverjük a kétféle cukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük.

    A krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk és szűrő segítségével megszórjuk kakaóporral. Másnap kockákra szeleteljük és kínáljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!