BACONSZALONNÁS CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 csirkemellfilé
  • 20 dkg baconszalonna
  • só, őrölt bors
  • ételízesítő
  • 5 ek. tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg trapista sajt
  • 2 egész tojás
  • vaj a forma kikenéséhez
  • kevés zsemlemorzsa
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A csirkemellfilét vágjuk apró kockákra. A tojásokat keverjük ki 3 ek. tejföllel, ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, ételízesítővel, a felaprított petrezselyemzölddel és 10 dkg reszelt trapista sajttal, majd adjuk hozzá a csirkemellfilét. 
    Egy őzgerincformát vagy egy kisebb méretű hőálló jénait - én ebben készítettem - vajazzunk ki és hintsünk meg zsemlemorzsával. Béleljük ki baconszalonnával, de oly módon, hogy a szalonna csíkok túllógjanak a formán.Öntsük bele a húsos masszát, hajtsuk rá a lelógó szalonnacsíkokat. A tetejére is tegyünk 2-3 szalonnát hosszában, és kenjük rá a szalonnára a megmaradt 2 ek. tejfölt. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben süssük 40-45 percig. 
    Langyosra hűlés után borítsuk ki a formából és felszelelve kínáljuk. 

    Köretként adhatunk hozzá hercegnő burgonyát, krumplipürét vagy más krumpliból, illetve rizsből készített finomságot. 
    A fotón hercegnő burgonya, cukkini mártás a körete, viszont aszalt szilvával töltött sertés karaj is lett szervírozva hozzá.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!